Kai kalbame apie sovietinės virtuvės salotas, iškart į galvą ateina Olivier, Vinaigrette ir Mimosa. Tačiau sovietinės kulinarijos istorijoje yra daug įdomesnių receptų, kurie, deja, šiandien virtuvėje jau tapo egzotika. Šiame straipsnyje kartu prisiminkime penkias pamirštas salotas iš SSRS, kurias mėgsta absoliučiai visi.
5 nepelnytai pamirštos salotos iš SSRS
1. Žuvies salotos su pomidorais
Šios salotos yra tikras gastronomijos šedevras Viduržemio jūros regiono virtuvės žinovams. Sujungia daržovių šviežumą su subtiliu žuvies skoniu ir sukuria tobulą skonių balansą.
Norėdami paruošti, jums reikės:
- Lašišos filė (200 g)
- Pomidoras (1 vnt.)
- Šviežias agurkas (1 vnt.)
- Marinuoti agurkai (75 g)
- Bulvės (3 vnt.)
- Salotų lapai (75 g)
- Stalo actas (1 valgomasis šaukštas)
- majonezo (pagal skonį)
Paruošimo žingsniai:
- Išvirkite ir atvėsinkite lašišą, supjaustykite gabalėliais. Paruoškite likusias daržoves: virtas bulves, agurkus ir pomidorus supjaustykite griežinėliais.
- Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir suberkite salotų lapus. Prieš patiekdami pasūdykite salotas, pagardinkite majonezu ir actu.
- Išmaišykite, dėkite į lėkštę ir papuoškite pomidoro bei agurko griežinėliais.
2. Raudonųjų kopūstų salotos
Šis lengvas ir gaivus patiekalas idealiai tinka kasdieniam maistui. Jis ypač tinka kartu su mėsa ar žuvimi.
Norėdami paruošti, jums reikės:
- Raudonieji kopūstai (500 g)
- Stalo actas (100 ml)
- Cukrus (1/2 šaukštelio)
Paruošimo žingsniai:
- Kopūsto galvą supjaustykite ketvirčiais, nuimkite kotelį, o lapus supjaustykite plonomis juostelėmis. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti uždengę.
- Kopūstą nuplaukite šaltu vandeniu, išspauskite ir sudėkite į salotų dubenį. Supilkite actą, suberkite cukrų ir išmaišykite.
- Leiskite pastovėti 20-30 minučių ir patiekite.
3. Vinaigretė su vaisiais
Šis receptas suteiks jūsų pietų stalo išskirtinių skonių ir tikrai nustebins jūsų svečius savo unikalumu.
Norėdami paruošti, jums reikės:
- Oranžinė (1 vnt.)
- Mandarinas (1 vnt.)
- Kriaušė (1 vnt.)
- Žalias obuolys (1 vnt.)
- Bulvės (4 vnt.)
- Morkos (1 vnt.)
- Šviežias agurkas (1 vnt.)
- Salierai (50 g)
- Konservuoti žalieji žirneliai (50 g)
- majonezo (pagal skonį)
Paruošimo žingsniai:
- Vaisius ir daržoves nulupkite ir supjaustykite kubeliais arba griežinėliais. Sumaišykite juos dubenyje kartu su žirneliais ir kapotais salierais.
- Prieš patiekdami įberkite druskos, majonezo, cukraus ir citrinos sulčių.
- Išmaišykite ir papuoškite vaisių griežinėliais ir salotų lapais.
4. Keleivių salotos
Šios salotos puikiai pakeis vakarienę ir džiugins sodriu skoniu.
Norėdami paruošti, jums reikės:
- Jautienos kepenėlės (250 g)
- Marinuoti agurkai (1 vnt.)
- Svogūnai (1 vnt.)
- Miltai (2 šaukštai)
- augalinis aliejus (1 valgomasis šaukštas)
- Sviestas (10 g)
- majonezo (pagal skonį)
Paruošimo žingsniai:
- Kepenėles supjaustykite kubeliais, apvoliokite miltuose ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais, atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite, pakepinkite augaliniame aliejuje.
- Agurką supjaustykite juostelėmis, sumaišykite visus ingredientus, įdėkite majonezo.
5. Pupelių salotos
Šios salotos puikiai tiks tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą ir neįprastu deriniu naudoti virtas pupeles.
Norėdami paruošti, jums reikės:
- baltos pupelės (1 puodelis)
- Morkos (3 vnt.)
- Salierai (75 g)
- Salotų lapai (200 g)
- augalinis aliejus (2 šaukštai)
- rusiškos garstyčios (pagal skonį)
- Stalo actas (pagal skonį)
- Cukrus (pagal skonį)
Paruošimo žingsniai:
- Pupeles išvirkite ir atvėsinkite, morkas supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite salierą ir supjaustykite salotų lapus.
- Paruoškite padažą sumaišę garstyčias, cukrų ir actą, supilkite sviestą.
- Sumaišykite visus ingredientus, supilkite padažą ir švelniai išmaišykite.