Noriu savo šeimą pamaloninti kažkuo neįprastu ir skaniu, bet neturiu nei laiko, nei jėgų kulinariniams šedevrams – liesas šokoladinis pyragas yra būtent tai, ko jums reikia. Receptą radau YouTube kanale. Viliojančiai skanus, švelnus ir greitai paruošiamas šokoladinis pyragas tiesiog tirpsta burnoje. Dieviškai kvapnus, saldus biskvitas nudžiugins jus ir jūsų artimuosius.
Ingredientai:
- pusantro arbatinio šaukštelio sodos;
- vienas gramas vanilino;
- žiupsnelis druskos;
- 100 mililitrų augalinio aliejaus;
- pusantro šaukšto acto;
- 350 mililitrų šalto vandens;
- 30 gramų kakavos.
- 340 gramų miltų;
- 200 gramų cukraus.
Gavėnios šokoladinis pyragas. Žingsnis po žingsnio receptas
- Norėdami paruošti šokoladinį pyragą, giliame dubenyje sumaišykite: kakavą, cukrų, vaniliną, soda ir druską. Visa tai gerai išmaišykite.
- Įpilkite miltų, augalinio aliejaus ir acto.
- Palaipsniui maišant, mažomis porcijomis užpilkite 300 mililitrų šalto vandens.
- Tešlą supilkite ant kepimo skardos, išteptos augaliniu aliejumi. Silikonine mentele tolygiai paskirstykite tešlą per visą keptuvę. Paėmiau stačiakampę keraminę formą. Galite paimti bet kokio skersmens formą, kuri jums labiausiai patinka.
- Kepkite liesą šokoladinį pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Pyrago pasirengimą galite patikrinti dantų krapštuku.
Aš patiekiu savo šeimą tokio skanaus pyrago gabalėlį su puodeliu aromatingo Americano. Savarankiškai dar noriu pridurti, kad prieš patiekiant galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros ir užpilti trupučiu skysto juodojo šokolado. Taip pat galite supjaustyti į du sluoksnius ir pamirkyti šiek tiek saldaus impregnavimo. Norėdami saldaus impregnavimo, sumaišykite medų su šiltu vandeniu ir silikoniniu šepetėliu aptepkite sausainius. Galite papuošti graikiniais riešutais arba sausainių trupiniais.
Jis toks skanus, kad jo tiesiog neįmanoma apsakyti žodžiais.