Šis receptas visada užima didžiulę vietą mūsų senoje kulinarinėje sąsiuvinyje ir primena Naujuosius metus
Ingredientai:
Tešlai paruošti:
- 1,5 stiklinės vandens
- 150 g sviesto
- 1,5 stiklinės miltų
- 6 kiaušiniai
Kremui:
- 2 stiklinės 25% riebumo grietinės
- 1 puodelis cukraus
Paruošimas:
- Į puodą supilkite vandenį, įpilkite aliejaus ir padėkite ant ugnies. Kai tik užvirs, suberkite miltus, nukelkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite. Tešlą šiek tiek atvėsinkite, tada po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Minkykite tešlą iki blizgios ir vientisos masės. Perkelkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite apie 4-5 cm ilgio pailgus „pirštelius” Kepkite 170°C iki auksinės rudos spalvos.
- Šaltą grietinę išplakti su cukrumi iki purios masės.
- Atvėsusius „pirštelius“ panardinkite į kremą ir sudėkite į krūvą ant indo. Dėkite į šaldytuvą 12 valandų, kad sugertų. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Gero apetito!