Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

TOP 3 lengvos mėsos salotos, kurios patiks kiekvienam

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Visai nesudėtinga ir neužima daug laiko, tačiau skoniu, sotumu ir nauda jokiu būdu nenusileidžia mūsų kasdieniams receptams.

Mėsos salotos yra Dievo dovana tiems, kurie pavargo nuo sunkaus maisto ir sudėtingų patiekalų, bet vis tiek nori paragauti ko nors skanaus, mėsingo ir lengvo.

Tokie patiekalai yra nesunkiai paruošiami ir neužima daug laiko, tačiau savo skoniu, sotumu ir nauda niekuo nenusileidžia mūsų kasdieniams receptams.

Esame įpratę, kad salotas galima ruošti tik per šventes, tačiau šiam stereotipui galima nesunkiai nuginčyti: surinkau TOP 3 mėsos salotų ruošimo receptus, kurie bus labai aktualūs.

Taip pat galite patys eksperimentuoti su ingredientais.

TOP-1. PP salotos su vištienos filė ir grybais

Ingredientai:

Vištienos filė – 200 g
Pievagrybiai – 200 g
Cukinijos (jaunos, be sėklų) – 150 g
Pekino kopūstai – 150 g
Vyšniniai pomidorai – 5 vnt.
Putpelių kiaušinis – 5 vnt.
Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

Vištienos filė išvirkite arba garinkite ir supjaustykite juostelėmis. Grybus ir cukinijas smulkiai supjaustykite ir apkepkite be aliejaus. Kiaušinius išvirkite ir sutarkuokite ant rupios trintuvės. Kopūstą susmulkinkite. Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite citrinos sultimis.

TOP-2. Salotos su jautiena ir funchose

Ingredientai:

Jautiena (minkštimas) – 350 g
Funchoza – 150 g
Švieži agurkai (vidutiniai) – 2 vnt.
Morkos – 1 vnt.
Raudonoji paprika – 1 vnt.
Česnakai – 1 skiltelė
Sojų padažas – 5 šaukštai.
Baltasis sezamas – 30 g

Paruošimas:

Jautieną supjaustykite juostelėmis ir kepkite be aliejaus. Morkas ir agurką sutarkuokite stambia tarka. Česnakai – gerai. Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis. Funchose užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 7-10 minučių. Sumaišykite visus ingredientus, pagardinkite sojų padažu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Taip pat skaitykite:  Šis kotletų receptas plinta žaibiškai: pigu, greita ir labai skanu

TOP-3. Granatų salotos „Sluoksniuotos“

Ingredientai:

Kiauliena – 350 g
Nuluptas granatas – 1 vnt.
tarkuotas sūris – 200 g
graikinis riešutas – 150 g
Putpelių kiaušinis – 7 vnt.
krapai – 50 g
Klasikinis jogurtas – 300 g

Paruošimas:

Mėsą išvirkite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius išvirkite ir sutarkuokite ant rupios trintuvės. Graikinius riešutus sumalkite trintuvu arba smulkiai supjaustykite. Išdėlioti sluoksniais: Pirmas sluoksnis: mėsa; Antras sluoksnis: sūris; Trečias sluoksnis: kiaušiniai; Ketvirtasis sluoksnis: riešutai. Apšlakstykite jogurtu ir pabarstykite krapais. Pakartokite sluoksnius, užpilkite ant jogurto ir ant viršaus lygiu sluoksniu uždėkite granatų. Šios salotos puikiai įsilies į jūsų įprastą mitybą ir suteiks energijos bei lengvumo visai dienai!

Gero apetito!

194

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.