Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultingas burgeris namuose, nenusileidžiantis net iš brangiausių restoranų!

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Ingridientai:

Mėsainio kotletams:

  • 500 g jautienos faršo (geriausia naudoti 80% liesos mėsos ir 20% riebalų)
  • 1 šaukštas aliejaus (kepimui)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių (nebūtina, bet suteikia puikų skonį)
  • 1 šaukštas Worcestershire padažo (puikiai tinka, bet galima ir be jo)

Burgerio bandelėms:

  • 4 burgerio bandelės
  • 2 šaukštai sviesto (ant bandelių)

Papildomi ingredientai:

  • 4 šaukštai majonezo
  • 2 šaukštai kečupo
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 4 riekės cheddar sūrio
  • Šviežia salotų lapai
  • 1 didelė pomidora, supjaustyta griežinėliais
  • 1/2 raudonosios cebulos, supjaustytos plonais griežinėliais
  • Keptos šoninės riekės (pagal norą)

Žingsnis 1: Pasiruoškite mėsainio kotletus

  1. Sumaišykite faršą su druska, pipirais, česnako milteliais ir Worcestershire padažu. Nepersistenkite su maišymu, nes norite, kad faršas išliktų purus.
  2. Formuokite kotletus. Iš faršo suformuokite 4 tolygiai apvalius kotletus. Kiekvieno kotleto storis turėtų būti apie 1 cm. Pabandykite, kad kotletai būtų šiek tiek didesni nei bandelės, nes kepdami jie susitrauks.
  3. Padarykite duobutę kotletų centre, kad jie kepdami nesusitrauktų ir išlaikytų formą.

Žingsnis 2: Kepkite kotletus

  1. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus vidutinėje aukštoje temperatūroje.
  2. Kepkite kotletus 3–4 minutes iš kiekvienos pusės arba iki norimo kepimo laipsnio. Pasibaigus kepimui, uždėkite ant kiekvieno kotleto po riekele sūrio ir leiskite jam ištirpti.

Žingsnis 3: Paruoškite bandeles ir padažus

  1. Bandelės. Ant kiekvienos burgerio bandelės vidaus pusių užtepkite šiek tiek sviesto ir lengvai apkepkite jas keptuvėje ar orkaitėje, kad jos įgautų auksinį atspalvį.
  2. Padažai. Sumaišykite majonezą, kečupą ir garstyčias, kad gautumėte puikų padažą, kuris suteiks burgeriui papildomo skonio.

Žingsnis 4: Burgerio surinkimas

  1. Ant apkeptos bandelės dugno užtepkite padažą.
  2. Uždėkite kotletą su ištirpusiu sūriu.
  3. Pridėkite šviežius ingredientus:
    • Keptą šoninę (jei naudojate).
    • Pomidorų riekes.
    • Raudonosios cebulos griežinėlius.
    • Salotų lapus.
  4. Uždėkite bandelės viršų.
Taip pat skaitykite:  Uždara lavašo pica su priedais, kepta orkaitėje

Žingsnis 5: Patiekite ir mėgaukitės!

Patiekite burgerį su mėgstamomis daržovėmis, bulvytėmis ar net salotomis.

240

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.