Ingredientai:
- Nelupti kalmarai – 500 g
- Aisbergo salotos – 200 g
- Saldžiarūgštis obuolys – 1 vnt.
- Citrinų sultys – 1 šaukštelis.
- Granatai (grūdai) – 1 vnt.
- Jaltos svogūnas – 1 vnt.
- Majonezas, druska, pipirai – pagal skonį
Svogūnų marinatui:
- Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai.
- Vyno actas – 2 šaukštai.
- Cukrus – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą ir cukrų.
Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais ir užpilkite marinatu. Palikti 1 valandai pasimarinuoti.
Smulkiai supjaustykite Iceberg salotas (galite naudoti jau pjaustytas).
Obuolį supjaustykite plonomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Nuvalykite kalmarus: nuimkite plėvelę iš išorės ir vidaus, nuimkite stygas ir vidurius. Nuplaukite skerdenas po tekančiu vandeniu.
Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir suberkite kalmarus. Virkite 40 sekundžių po užvirimo (ne ilgiau, kitaip kalmarai taps kieti).
Kalmarus atvėsinkite ir supjaustykite plonais žiedeliais.
Nulupkite granatą, nupjaukite jo viršūnę, odelę padarykite įpjovas ir 5 minutes pamirkykite vaisius šaltame vandenyje. Granatą sulaužykite vandenyje, kad grūdeliai lengvai atsiskirtų.
Giliame dubenyje sumaišykite ledo salotas, obuolį, kalmarus, marinuotą svogūną ir granatų sėklas.
Įberkite druskos, pipirų ir pagardinkite majonezu. Kruopščiai išmaišykite.
Patiekite salotas iškart po paruošimo, kad išlaikytumėte šviežumą ir skonį.
Gero apetito!