Paruošiamas greičiau nei įprastai, išlaikant sodrų skonį dėl harmoningo ingredientų ir aromatingų prieskonių derinio
Ingredientai:
- Kiauliena (angliavandeniai arba mentės) – 500 g
- Bulvės – 4-5 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos – 1 vnt.
- Paprika (raudona arba geltona) – 1-2 vnt.
- Svogūnai – 1 didelis svogūnas
- Augalinis aliejus – kepimui
- Lauro lapas – 2-3 vnt.
- Karštieji pipirai – pagal skonį
- Maltos kalendros – 1/2 šaukštelio.
- Saldžioji paprika – 1/2 šaukštelio.
- Druska – pagal skonį
- Vištienos arba daržovių sultinys – 100-150 ml
- Kalendra, petražolės, krapai – pagal skonį
- Česnakai – 2-3 gvazdikėliai
Paruošimas:
Kiaulieną ir bulves supjaustykite dideliais kubeliais, kad kepimas būtų tolygus. Morkas supjaustykite pusžiedžiais, pipirus – dideliais gabalėliais, svogūną – ketvirčiais.
Mėsą apkepkite keptuvėje su sviestu iki auksinės rudos spalvos, tada perkelkite į puodą arba gilią keptuvę.

Toje pačioje keptuvėje po vieną pakepinkite paprikas, morkas ir svogūnus, suberdami į mėsą.
Suberkite bulves, lauro lapą, aitriąją papriką, kalendrą, papriką ir druską.
Supilkite sultinį, išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų, uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol bulvės suminkštės.
