Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šalies kepsnys: greitas receptas visai savaitei

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Paruošiamas greičiau nei įprastai, išlaikant sodrų skonį dėl harmoningo ingredientų ir aromatingų prieskonių derinio

Ingredientai:

  • Kiauliena (angliavandeniai arba mentės) – 500 g
  • Bulvės – 4-5 vnt. vidutinio dydžio
  • Morkos – 1 vnt.
  • Paprika (raudona arba geltona) – 1-2 vnt.
  • Svogūnai – 1 didelis svogūnas
  • Augalinis aliejus – kepimui
  • Lauro lapas – 2-3 vnt.
  • Karštieji pipirai – pagal skonį
  • Maltos kalendros – 1/2 šaukštelio.
  • Saldžioji paprika – 1/2 šaukštelio.
  • Druska – pagal skonį
  • Vištienos arba daržovių sultinys – 100-150 ml
  • Kalendra, petražolės, krapai – pagal skonį
  • Česnakai – 2-3 gvazdikėliai

Paruošimas:

Kiaulieną ir bulves supjaustykite dideliais kubeliais, kad kepimas būtų tolygus. Morkas supjaustykite pusžiedžiais, pipirus – dideliais gabalėliais, svogūną – ketvirčiais.

Mėsą apkepkite keptuvėje su sviestu iki auksinės rudos spalvos, tada perkelkite į puodą arba gilią keptuvę.

Toje pačioje keptuvėje po vieną pakepinkite paprikas, morkas ir svogūnus, suberdami į mėsą.

Suberkite bulves, lauro lapą, aitriąją papriką, kalendrą, papriką ir druską.

Supilkite sultinį, išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų, uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol bulvės suminkštės.

Suberkite susmulkintas žoleles ir susmulkintą česnaką, išmaišykite ir palikite uždengę 5 minutes, kad skoniai išsipildytų. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

135

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Žaliųjų svogūnų blynai – pradžiuginkite savo artimuosius nauju gaminiu!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.