Lengvas būdas paruošti sočius pietus ar vakarienę, kurią įvertins visa šeima.
Ingredientai:
- Ryžiai – 250 g
- Kiaulienos faršas – 250 g
- Askaloniniai česnakai – 4 vnt.
- Žalieji svogūnai – 1 krūva
- Augalinis aliejus – 6 šaukštai. l.
- Druska – pagal skonį
- Šviežias imbieras – 1 griežinėlis
- Vištienos sultinys – 1 l
- Baltieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Vištienos sultinį supilkite į storadugnį puodą ir užvirinkite. Įdėkite ryžių, imbiero gabalėlį, kad šiek tiek prieskonių, ir šiek tiek druskos pagal skonį. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite ryžius ant mažos ugnies apie 1 valandą, kol vanduo susigers ir ryžiai taps minkšti ir šiek tiek drėgni.
Askaloninius česnakus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite svogūnus į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje kepkite maltą kiaulieną, kol paruduos ir sudribs, maždaug 5 minutes.
Kai ryžiai bus paruošti, išimkite imbierą ir į keptuvę su ryžiais suberkite pakepintus svogūnus ir maltą mėsą. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Pagardinkite baltais pipirais ir pabarstykite šviežiais smulkintais žaliais svogūnais. Norėdami gauti papildomo minkštumo, galite pridėti šiek tiek sviesto.
Patiekite karštą kaip pagrindinį patiekalą.
Patarimas: jei norite sodresnio skonio, į faršą įberkite prieskonių, pavyzdžiui, juodųjų ar raudonųjų pipirų.