O jei nespėjote žiemai apsirūpinti piengrybiais, medaus grybais ir šafrano pieno grybais, gaminkime kartu: nuostabūs marinuoti pievagrybiai! Skanu, paprasta ir net greita! Tai pats skaniausias marinuotas užkandis, jis visada yra labiausiai gerbiamas ant stalo. Siūlau šį vertingą receptą, kai grybai marinuojami savo sultyse. Labai dievinu jų saldžiarūgštį skonį, česnako ir krapų aromatą!
Reikalingi ingredientai
švieži pievagrybiai – 500 gramų,
cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai,
druska – 1 arbatinė,
actas 9% – 40 mililitrų,
augalinis aliejus – 40 mililitrų,
lauro lapas – 1-2 vnt.,
pipirų žirneliai – 5-8 vnt.,
česnakas – 1 skiltelė,
krapų sėklos – 0,5 arbatinio šaukštelio (galima pakeisti šviežiais krapais).
Kaip savo sultyse virti nuostabius marinuotus pievagrybius
Šviežius grybus išvalome ir nuplauname po tekančiu vandeniu. Nedelsdami perkelkite juos į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies.
Į keptuvę su grybais įpilkite cukraus, druskos ir acto. Išmaišykite, ištirpinkite cukrų ir druską, įpilkite augalinio aliejaus, vėl išmaišykite.
Patarimas. Išbandykite šį užkandį su aromatingu naminiu sviestu: skonio žaismas jus nustebins.
Grybai pila savo skysčio, todėl viskas iškepa praktiškai savo sultyse. Kad skystis neužvirtų, uždenkite dangčiu ir virkite 7 minutes
Į grybus suberkite prieskonius ir česnaką, nedelsdami nukelkite nuo ugnies ir pastatykite vėsioje vietoje.
Kai jis atvės, pabarstykite žaliais krapais ir paimkite mėginį! Patiekalas neturi būti kietas: jis paruoštas patiekti, kai tik atvės.
Užkandis tiesiog pasaulinio lygio! Kaip tik tai, ko reikia šventiniam stalui! Nuostabius marinuotus pievagrybius pasigaminti labai paprasta ir galima dėti ant stalo vos tik užkandis atvės. Grybai gali būti savarankiškas patiekalas arba priedas prie garnyro. Jie taip pat gali būti naudojami salotoms arba kaip kitų užkandžių ingredientas.
Daugiau receptų ir naudingų patarimų rasite mūsų svetainėje: kiekvienas ras kažką pagal savo skonį ir biudžetą.
Gero apetito visiems.