Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kvepianti vištiena su „barzdotomis“ bulvėmis, kepta orkaitėje

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

„Barzdotųjų“ bulvių pavadinimas kilęs iš papildomo bulvių košės sluoksnio, kuris padengia gumbus ir sukuria skanią tekstūrą.

Ingredientai:

  • Didelės bulvės – kiekis pagal pageidavimą
  • Jogurtas – 100 ml
  • Parmezano sūris – 50 g
  • Sviestas – 125 g
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Vištiena – kiekis pagal jūsų pageidavimus
  • 1 citrinos žievelė
  • Moliūgų sėklos – pabarstymui

Paruošimas:

  1. Virkite dideles bulves iki al dente. Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą, parmezaną, sviestą, druską ir pipirus. Dalį šio mišinio atidėkite vištienai, likusią dalį sudėkite į keptuvę su bulvėmis (vandenį pirmiausia nupilkite). Uždarykite dangtį ir keletą kartų pakratykite keptuvę – ant sienelių turi likti tyrę primenanti masė. Surinkite šią „tyrelę“ ir atsargiai aptepkite ja bulves. Kepkite orkaitėje maksimalioje temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.
  2. Nuplaukite ir paruoškite vištieną, aptepkite rezervuotu mišiniu, tada pabarstykite citrinos žievele. Suvyniokite į foliją ir kepkite 200°C orkaitėje apie valandą. Tada atidarykite foliją, pabarstykite moliūgų sėklomis ir grįžkite į orkaitę, kad apskrustų.

Gero apetito!

129

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Garuose virtas Khamir-Khasip – švelnūs uzbekų stiliaus kopūstų suktinukai, kurie tiesiog tirpsta burnoje
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.