„Barzdotųjų“ bulvių pavadinimas kilęs iš papildomo bulvių košės sluoksnio, kuris padengia gumbus ir sukuria skanią tekstūrą.
Ingredientai:
- Didelės bulvės – kiekis pagal pageidavimą
- Jogurtas – 100 ml
- Parmezano sūris – 50 g
- Sviestas – 125 g
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Vištiena – kiekis pagal jūsų pageidavimus
- 1 citrinos žievelė
- Moliūgų sėklos – pabarstymui
Paruošimas:
- Virkite dideles bulves iki al dente. Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą, parmezaną, sviestą, druską ir pipirus. Dalį šio mišinio atidėkite vištienai, likusią dalį sudėkite į keptuvę su bulvėmis (vandenį pirmiausia nupilkite). Uždarykite dangtį ir keletą kartų pakratykite keptuvę – ant sienelių turi likti tyrę primenanti masė. Surinkite šią „tyrelę“ ir atsargiai aptepkite ja bulves. Kepkite orkaitėje maksimalioje temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.
- Nuplaukite ir paruoškite vištieną, aptepkite rezervuotu mišiniu, tada pabarstykite citrinos žievele. Suvyniokite į foliją ir kepkite 200°C orkaitėje apie valandą. Tada atidarykite foliją, pabarstykite moliūgų sėklomis ir grįžkite į orkaitę, kad apskrustų.
Gero apetito!