Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokios 5 paprastos taisyklės padės pereiti prie tinkamos mitybos?

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Daugelis iš mūsų bent kartą gyvenime bandė pakeisti savo įpročius, ypač mitybos srityje, pradedant „nauju gyvenimu“ pirmadienį ar mėnesio pirmąją dieną. Tačiau dažnai tokie grandioziniai planai greitai praranda aktualumą, o grįžimas prie senų įpročių tampa neišvengiamas. Svarbu suprasti, kad perėjimas prie tinkamos mitybos yra laipsniškumo ir saiko reikalaujantis procesas. Užuot ėmęsi radikalių pokyčių, geriau vadovautis „lėta ir pastovia“ strategija, kuri padės išvengti streso ir padidins sėkmės tikimybę. Pažiūrėkime į straipsnį, kaip be diskomforto pereiti prie tinkamos mitybos, laikantis vos penkių paprastų taisyklių.

5 paprastos taisyklės, kaip pereiti prie tinkamos mitybos

1. Karvės pieno sūrį iškeiskite į ožkos arba avies sūrį.

Manoma, kad karvės pieno sūris yra sunkiai virškinamas, o ožkos ir avies sūriai virškinami daug lengviau. Šis paprastas žingsnis ne tik pagerins jūsų savijautą, bet ir paįvairins įprastų patiekalų skonių paletę.

2. Atsisakykite baltos duonos, o pirmenybę teikite pilno grūdo duonai

Šviežia balta duona, nors ir kvapni, yra viena iš pagrindinių grėsmių lieknumui ir sveikatai. Pakeiskite jį viso grūdo duona arba duona, kurioje nėra baltų miltų arba kurie yra sudedamųjų dalių sąrašo pabaigoje. Taip sumažinsite kalorijų kiekį ir pagerinsite dietos kokybę.

3. Rinkitės juodąjį šokoladą, o ne pieninį ir baltąjį šokoladą

Tamsus šokoladas, kuriame kakavos yra daugiau nei 70%, yra ne tik skanus, bet ir sveikas skanėstas. Jame gausu antioksidantų, gerina smegenų veiklą ir nuotaiką, jame yra mažiau kalorijų ir priedų nei piene ar baltame šokolade. Svarbu rinktis šokoladą be priedų, tokių kaip riešutai ar džiovinti vaisiai.

4. Padažus keiskite citrinos sultimis ir prieskoniais

Padažai dažnai turi daug kalorijų ir priedų, todėl geriausia juos pakeisti lengvesniais, sveikesniais. Pabandykite salotas pagardinti citrinos sultimis ir prieskonių, tokių kaip juodieji pipirai, bazilikas ir rozmarinas, mišiniu. Tai suteiks jūsų patiekalams naują skonį ir išlaikys naudą sveikatai.

Taip pat skaitykite:  Ar magnis maisto papildų pavidalu tikrai reikalingas organizmui, kam jį vartoti?

5. Padarykite pusryčius pagrindiniu maistu.

Pusryčiai turėtų būti didžiausias dienos valgis, nes ryte virškinimo sistema dirba maksimaliai. Tai leidžia efektyviai apdoroti valgomą maistą ir neleidžia kauptis riebalų sankaupoms. Dėl laipsniško virškinimo sistemos veiklos mažėjimo per dieną vėlyvos vakarienės tampa mažiau pageidaujamos, nes jos gali sukelti nemalonių pasekmių, tokių kaip rytinis pykinimas ir svorio padidėjimas.

206

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.