Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokia druską naudojant jūsų rauginti kopūstai taps traškūs?

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Prasidėjus rudeniui, daugelis šeimininkių ruošia kopūstus, tačiau ne kiekviena gali pasiekti idealų skonį ir tekstūrą. Rauginti kopūstai – ne tik tradicinis skanėstas, bet ir neįtikėtinai sveikas produktas, rekomenduojamas mitybos specialistų. Viena iš pagrindinių sėkmingo maisto gaminimo paslapčių yra teisingas druskos naudojimas.

Kodėl druskos pasirinkimas yra svarbus

Daugelis iš mūsų mano, kad kopūstams rauginti tinka įprasta akmens druska. Tačiau patyrę virėjai žino, kad taip būna ne visada. Akmens druska gali nesuteikti reikiamo traškumo, o joduota druska, priešingai, pablogina daržovės skonį ir tekstūrą. Jūros druska yra idealus sprendimas. Jame yra daugiau nei 40 mikro ir makroelementų, o kenksmingų netirpių nuosėdų kiekis jame yra 28 kartus mažesnis.

Dėl šių savybių rauginti kopūstai yra ne tik traškūs, bet ir ilgai išlaiko šviežumą. Tuo pačiu metu jūros druskoje esantis natūralus jodas nesukelia konservuotų stiklainių puvimo ir nekeičia skonio, todėl tai yra geriausias pasirinkimas konservuojant namuose.

Kiek druskos ir cukraus reikėtų dėti?

Yra patikrinta taisyklė, kaip pasiekti tobulą raugintų kopūstų skonį. 1 kg susmulkintų kopūstų rekomenduojama naudoti 1 valgomąjį šaukštą jūros druskos. Cukraus reikia dėti kiek mažiau – apie 0,5 arbatinio šaukštelio vienam kilogramui, kad nepersistengtumėte su saldumu.

Svarbu atsiminti, kad raugindami kopūstus inde, pavyzdžiui, plastikiniame kibire ar keptuvėje, turėtumėte sutelkti dėmesį į kopūsto svorį, o ne į indo tūrį. Patyrusios šeimininkės, žinoma, gali „iš akies“ nustatyti reikiamą druskos kiekį, tačiau vis tiek svarbu išlaikyti proporcijas, kad nesugadintumėte konservuotų produktų.

Raugintų kopūstų receptas

Pagaminti raugintus kopūstus paprasta – tereikia kopūstų ir druskos. Čia pateikiamos nuoseklios instrukcijos:

  1. Paruoškite kopūstą: Paimkite kopūsto galvą, supjaustykite ją mažomis juostelėmis ir kruopščiai sutrinkite rankomis, kad daržovė išleistų sultis.
  2. Sūdyti kopūstą: Susmulkintus kopūstus suberkite į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite ir suspauskite į stiklainį ar kibirą.
  3. Rauginimas: Uždenkite ruošinį dangčiu, kad galėtų tekėti oras, ir palikite 2-3 dienas, kol kopūstai pradės rūgti.
  4. Išleiskite dujas: naudodamiesi ilga mezgimo adata arba peiliu, keletą kartų pradurkite kopūstą, kad išsiskirtų dujų perteklius.
  5. Iškepimo tikrinimas: periodiškai tikrinkite kopūstą. Kai skonis bus patenkinamas, sandariai uždarykite indą ir padėkite į šaldytuvą.
Taip pat skaitykite:  Į torto formą įdėkite 6 butelius ir būsite nustebinti rezultatais

Tai pagrindinis receptas, kurį galima paįvairinti į kopūstą įdedant tarkuotų morkų, obuolių, burokėlių ar spanguolių. Svarbiausia, kad šie priedai būtų įvedami tik po to, kai kopūstas išskirs sultis ir buvo pabarstytas druska.

154

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.