Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip patikrinti sviesto natūralumą šiltame vandenyje

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Sviestas dažnai pasirenkamas dėl riebumo ir augalinių priedų trūkumo, tačiau net ir brangiuose variantuose gali būti nepageidaujamų ingredientų. Paprastas testas šiltame vandenyje gali atskleisti jų buvimą.

Patikrinimo būdas:

Įdėkite gabalėlį aliejaus į dubenį su šiltu vandeniu ir stebėkite pokyčius. Tikras sviestas, ištirpęs, paviršiuje suformuoja aliejaus plėvelę, kaip ir verdant riebią sriubą, kai riebalai kyla į viršų.

Sviestą patikrinkite peiliu: natūralus sviestas nepalieka klampaus sluoksnio ir nesielgia kaip plastilinas. Jei gabalas išsitempia ir prilimpa, tai gali reikšti didelį augalinių komponentų kiekį.

Kartais net brangios veislės su dideliu riebalų procentu (82,5%) ir užrašu „100% pasterizuota grietinėlė“ ant pakuotės netirpsta šiltame vandenyje, o išlieka tankios ir klampios.

Kiekvieną kartą pirkdami patikrinkite mažus sviesto gabalėlius, kad įsitikintumėte, jog ant jūsų stalo yra tik natūralūs produktai.

149

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Intuicija ir sveikas protas: Pavelo Globos horoskopas 2024 m. lapkričio 15 d
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.