Sviestas dažnai pasirenkamas dėl riebumo ir augalinių priedų trūkumo, tačiau net ir brangiuose variantuose gali būti nepageidaujamų ingredientų. Paprastas testas šiltame vandenyje gali atskleisti jų buvimą.
Patikrinimo būdas:
Įdėkite gabalėlį aliejaus į dubenį su šiltu vandeniu ir stebėkite pokyčius. Tikras sviestas, ištirpęs, paviršiuje suformuoja aliejaus plėvelę, kaip ir verdant riebią sriubą, kai riebalai kyla į viršų.

Sviestą patikrinkite peiliu: natūralus sviestas nepalieka klampaus sluoksnio ir nesielgia kaip plastilinas. Jei gabalas išsitempia ir prilimpa, tai gali reikšti didelį augalinių komponentų kiekį.

Kartais net brangios veislės su dideliu riebalų procentu (82,5%) ir užrašu „100% pasterizuota grietinėlė“ ant pakuotės netirpsta šiltame vandenyje, o išlieka tankios ir klampios.

Kiekvieną kartą pirkdami patikrinkite mažus sviesto gabalėlius, kad įsitikintumėte, jog ant jūsų stalo yra tik natūralūs produktai.