Naujųjų metų proga siekiame nustebinti svečius kažkuo nauju ir simbolišku. Kinijos drakono salotos ne tik džiugins savo skoniu, bet ir simbolizuoja ateinančių metų globėją. Manoma, kad įtraukus šį simbolį į šventinį meniu, sėkmė ir klestėjimas pritrauks visus metus. Šiame straipsnyje išsiaiškinkime, kaip paruošti šį gerą savijautą žadantį patiekalą.
Kinijos drakono salotų paruošimo Naujiesiems metams receptas ir žingsniai
Ingredientai:
- Kiauliena – 350 g
- Švieži burokėliai – 1 vnt.
- Morkos – 2 vnt.
- Baltasis svogūnas – 2 vnt.
- Baltasis cukrus – 1 šaukštelis.
- Karštieji raudonieji pipirai – 1 vnt.
- alyvuogių aliejus – 100 ml
- Švieži krapai – 40 g
- Vyno actas – 1 valgomasis šaukštas.
- Sojų padažas – 3 šaukštai.
- Druska – pagal skonį
Paruošimas:
- Paruoškite kiaulieną. Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite alyvuogių aliejuje su pridėtu cukrumi ant vidutinės ugnies apie 30 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad mėsa nepridegtų.
- Paruoškite daržoves. Burokėlius ir morkas sutarkuokite, tada giliame dubenyje sumaišykite su sojos padažu.
- Paruoškite likusius ingredientus. Susmulkinkite papriką ir svogūnus ir sudėkite į keptuvę likus 15 minučių iki mėsos paruošimo.
- Sumaišykite visus ingredientus. Keptuvės turinį su mėsa suberkite į lėkštę su burokėlių ir morkų mišiniu. Salotas užpilkite actu ir alyvuogių aliejumi, gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kad geriausiai įsigertų skoniai.
- Padavimai. Prieš patiekdami salotas papuoškite smulkintais krapais.
Šios salotos ne tik žada išskirtinį skonį, bet ir pradžiugins naujųjų 2024-ųjų Drakono metų simbolį. Mėgaukitės skonių harmonija ir tikėkite sėkme į jūsų namus šį šventinį laikotarpį ir visus ateinančius metus.