Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias desertas iš varškės – Trapios tešlos pyragas su varške

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Ingredientai:

Tešla:

  • Miltai – 3 puodeliai
  • Margarinas – 250 gr
  • Soda – 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus – 1 puodelis (dalinis)

Varškės įdaras:

  • Varškės sūris – 0,5 kg
  • Kiaušinis – 3 vnt.
  • Cukrus – 1 puodelis (dalinis)
  • Razinos – 100 gr
  • Vanilės sirupas – 1 arbatinis šaukštelis

Paruošimas:

  1. Prieš ruošiant tešlą, visus produktus geriau atvėsinti.
  2. Išsijotus miltus suberkite ant didelės pjaustymo lentos. Į miltus suberkite gabalėliais supjaustytą sviestą, cukrų, sodą ir vėl išmaišykite. Dar kartą tai padariau su peiliu.
    Kai kuriuose receptuose siūloma sutarkuoti sviestą. Tačiau kadangi ši trapios tešla yra trapi, geriau ją susmulkinti peiliu kartu su miltais.
  3. Neįprastą tešlą dedame į šaldytuvą
  4. Tuo tarpu pasigaminame įdarą. Varškę išplakti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu sirupu (aš tai dariau trintuvu). Suberkite razinas ir išmaišykite.
  5. Iš šaldytuvo išimame trupinius ir daugumą lygiu sluoksniu išbarstome ant kepimo skardos, nesutankindami. Išlyginame, padarydami kraštus kraštuose. Nereikia tepti keptuvės!
  6. Ant viršaus paskleiskite varškės įdarą. Ir uždenkite likusiais trupiniais.
  7. Pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę 40-50 min.
  8. Leiskite šiek tiek atvėsti ir išimkite mūsų pyragą iš kepimo skardos (išėmiau be problemų).
175

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Greitai paruošiami pyragėliai be mielių ant kefyro per 20 minučių! Minkštos kaip plunksnos!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.