Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Garuose virtas Khamir-Khasip – švelnūs uzbekų stiliaus kopūstų suktinukai, kurie tiesiog tirpsta burnoje

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Šis tradicinis patiekalas primena tinginio kopūsto suktinukus, tačiau yra plikytas ir ypač minkštas. Pagrindas – plona tešla, o įdarą sudaro mėsa, prieskoniai ir ryžiai.

Ingredientai:

Įdarui:

  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Malta mėsa (jautiena, ėriena arba mišrainė) – 400 g
  • Ryžiai – 100 g (virti, kol pusiau iškeps)
  • Druska – pagal skonį
  • Kalendra – 1/2 šaukštelio.
  • Paprika – 1/2 šaukštelio.
  • Juodieji pipirai – 1/4 šaukštelio.
  • Zira – žiupsnelis

Tešlai:

  • Miltai – 300 g
  • Vanduo – 150 ml
  • Druska – 1/2 šaukštelio.
  • Kiaušinis – 1 vnt.

Paruošimas:

Į dubenį persijokite miltus ir druską. Kitame inde sumaišykite kiaušinį su vandeniu, mišinį supilkite į miltus minkymui. Kai tešla bus tvirta ir elastinga, uždenkite ir palikite 10-15 minučių pailsėti.

Ryžius nuplaukite ir virkite, kol pusiau iškeps (5-7 minutes), tada nusausinkite ant sietelio. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, druska ir prieskoniais, įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad būtų sultingumas.

Tešlą padalinkite į dvi dalis ir palikite dar 10 minučių. Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 1 mm storio. Supjaustykite kvadratėliais (apie 10×10 cm), į centrą dėkite įdarą ir užlenkite, stipriai sugnybdami kraštus.

Kad kopūstų suktinukai nesuliptų, ištepkite aliejumi garpuodžio ar keptuvės dugną. Išdėliokite kopūstų suktinukus, palikdami nedidelį atstumą tarp jų. Garinkite 25-30 minučių, kol tešla taps minkšta ir permatoma.

Padėkite gatavą khamir-khasip ant lėkštės. Patiekite su grietine, jogurtu arba pomidorų-česnakų padažu.

Patarimas: kad įdaras būtų sultingesnis, į faršą įpilkite ledinio vandens arba tarkuoto šaldyto sviesto.

155

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Daugiau jokių insultų, priepuolių ir užsikimšusių venų šis gėrimas jums padės
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.