Šis tradicinis patiekalas primena tinginio kopūsto suktinukus, tačiau yra plikytas ir ypač minkštas. Pagrindas – plona tešla, o įdarą sudaro mėsa, prieskoniai ir ryžiai.
Ingredientai:
Įdarui:
- Svogūnai – 2 vnt.
- Malta mėsa (jautiena, ėriena arba mišrainė) – 400 g
- Ryžiai – 100 g (virti, kol pusiau iškeps)
- Druska – pagal skonį
- Kalendra – 1/2 šaukštelio.
- Paprika – 1/2 šaukštelio.
- Juodieji pipirai – 1/4 šaukštelio.
- Zira – žiupsnelis
Tešlai:
- Miltai – 300 g
- Vanduo – 150 ml
- Druska – 1/2 šaukštelio.
- Kiaušinis – 1 vnt.
Paruošimas:
Į dubenį persijokite miltus ir druską. Kitame inde sumaišykite kiaušinį su vandeniu, mišinį supilkite į miltus minkymui. Kai tešla bus tvirta ir elastinga, uždenkite ir palikite 10-15 minučių pailsėti.
Ryžius nuplaukite ir virkite, kol pusiau iškeps (5-7 minutes), tada nusausinkite ant sietelio. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, druska ir prieskoniais, įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad būtų sultingumas.
Tešlą padalinkite į dvi dalis ir palikite dar 10 minučių. Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 1 mm storio. Supjaustykite kvadratėliais (apie 10×10 cm), į centrą dėkite įdarą ir užlenkite, stipriai sugnybdami kraštus.

Kad kopūstų suktinukai nesuliptų, ištepkite aliejumi garpuodžio ar keptuvės dugną. Išdėliokite kopūstų suktinukus, palikdami nedidelį atstumą tarp jų. Garinkite 25-30 minučių, kol tešla taps minkšta ir permatoma.
Padėkite gatavą khamir-khasip ant lėkštės. Patiekite su grietine, jogurtu arba pomidorų-česnakų padažu.
Patarimas: kad įdaras būtų sultingesnis, į faršą įpilkite ledinio vandens arba tarkuoto šaldyto sviesto.