Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Unikalios savybės: 6 sveiki pieno produktai, kuriuos reikėtų įtraukti į savo racioną

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Pastaraisiais metais diskusija apie pieno produktų naudą ir žalą tapo itin aktuali. Nepaisant populiarių mitų apie neigiamą jų poveikį sveikatai, daugelis pieno produktų turi unikalių savybių, kurios gali žymiai pagerinti jūsų gyvenimo kokybę. Pažiūrėkime į šešis sveikiausius pieno produktus, kuriuos reikėtų įtraukti į savo mitybą.

6 sveikiausi pieno produktai, kuriuos galite įtraukti į savo mitybą

1. Nenugriebtas pienas

Nenugriebtas pienas yra turtingas baltymų, kalcio ir vitaminų šaltinis. Jame yra apie 18 iš 22 pagrindinių maistinių medžiagų, įskaitant B grupės vitaminus, mineralus ir antioksidantus. Šviežias šviežias pienas pasižymi baktericidinėmis savybėmis ir padeda neutralizuoti toksinus. Vienoje porcijoje (250 ml) nenugriebto pieno yra 55% vitamino B12 paros normos, 23% kalcio ir 13% vitamino D.

2. Rauginti pieno produktai

Rauginto pieno produktai, tokie kaip jogurtas ir kefyras, gaminami fermentuojant pieną. Jie teigiamai veikia žarnyno mikroflorą, skatina naudingų bakterijų augimą ir slopina patogeninius mikroorganizmus. Šie maisto produktai taip pat yra lengviau virškinami, todėl jie yra puikus pasirinkimas žmonėms, netoleruojantiems laktozės.

3. Kefyras

Kefyras yra fermentuotas pieno rūgšties gėrimas, kuriame yra daug probiotikų ir aktyvių junginių, kurie palaiko žarnyno sveikatą. Viename puodelyje neriebaus kefyro yra 24% kalcio paros normos ir 29% vitamino B12. Kefyras pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir gerina kaulų sveikatą, mažina osteoporozės riziką.

4. Jogurtas

Jogurtas – neįtikėtinai sveikas produktas, kuriame gausu vitaminų ir mineralų, reikalingų normaliai organizmo veiklai. Jis palaiko sveiką žarnyno mikroflorą ir stiprina imuninę sistemą. Vienoje jogurto porcijoje yra pusė kalcio paros normos. Daugiausia naudos teikia natūralus jogurtas be priedų.

5. Varškė

Varškė yra lengvai virškinama, joje yra daug naudingų bakterijų, kurios padeda atkurti žarnyno mikroflorą. Jame gausu kalcio (70-170 mg 100 g), kuris svarbus kaulų sveikatai. Jo sudėtyje esantys vitaminai ir mineralai, tokie kaip cinkas ir selenas, padeda pagerinti odos būklę ir stiprina imuninę sistemą.

Taip pat skaitykite:  Raidžių kalimas ant paminklų: kaip išsaugoti artimųjų atminimą amžiams

6. Sūris

Sūriuose yra daug baltymų (15-30%) ir nepakeičiamų amino rūgščių. Pavyzdžiui, sūriuose, tokiuose kaip „Gouda“, yra ypač daug kalcio ir jie yra tinkami osteoporozės profilaktikai. Vitaminai A, E ir P padeda išlaikyti sveiką odą ir plaukus. Tačiau verta prisiminti apie saiką: sūrūs sūriai gali prisidėti prie skysčių susilaikymo, o nėščiosioms geriau vengti pelėsinių sūrių.

144

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.