Šį skanų ir švelnų desertą visada ruošiu iš varškės, nes jis labai tinka pusryčiams ar tiesiog prie arbatos. Tam jums reikės lavašo, varškės, obuolių ir šiek tiek jūsų laiko. Tai vienas geriausių varškės desertų, kurį galima paruošti pusryčiams su arbata.
Ingredientai:
- lavašas – 1 vnt
- neriebi varškė – 500 gr
- obuoliai – 500 gr
- sviestas – 30 g
- vanilinis cukrus – 10 g
- cukrus – 100 gr
- kiaušiniai – 2 vnt
- grietinė – 1-2 šaukštai
Paruošimas:
Obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite gabalėlį sviesto, ištirpinkite ir suberkite pjaustytus obuolius, kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Varškę supilkite į atskirą dubenį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir įmuškite kiaušinius, sutrinkite šakute iki vientisos masės. Išvyniokite pita duoną, gerai sutepkite varškės mišiniu ir paskirstykite ant viršaus obuolius. Pitos duoną su įdaru susukame į vyniotinį, perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą, o viršų patepame grietine.
Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes.