Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Populiariausias desertas Portugalijoje. Pagaminta iš mūsų paprastų ingredientų

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Imu paprastus ingredientus ir iškepu labai įdomų ir skanų desertą! Su arbata ar kava jie išskrenda su trenksmu!

Kiekvienas kąsnelis džiugina dėl saldumo ir lengvo cinamono derinio. Šis desertas puikiai tiks prie rytinės kavos arba kaip saldi dienos pabaiga. Šis desertas tapo ne tik portugališkos virtuvės simboliu, bet ir mėgstamu turistų iš viso pasaulio desertu.

Ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla 370 g
  • Cukraus pudra pabarstymui

Kremas:

  • Miltai 35 g
  • Šaltas pienas 220 ml
  • Citrinos žievelė 1 vnt.
  • Cinamonas neprivalomas
  • Vanduo 100 ml
  • Cukrus 180 g
  • Tryniai 4 vnt.

Paruošimas:

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite, pabarstykite miltais, iškočiokite ir supjaustykite į 12 lygių dalių. Atšaldykite šaldiklyje 10 minučių.

Kremas:

Miltus suberkite į dubenį ir supilkite šiek tiek viso šalto pieno kiekio, maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Likusį pieną supilkite į puodą, suberkite citrinos žievelę ir cinamoną. Visą laiką maišydami užvirinkite ant vidutinės ugnies. Išjunkite ugnį ir supilkite miltų ir pieno mišinį. Varškę vėl užvirinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami.

Į atskirą keptuvę supilkite vandenį, suberkite cukrų, išmaišykite ir užvirinkite, tada verdantį sirupą virkite dar 4-5 minutes.

Karštą sirupą supilkite į kremą ir išmaišykite. Tada persijokite grietinėlę ir nuimkite citrinos žievelę. Palikite, kol visiškai atvės.

Į atvėsusį kremą sudėkite trynius ir plakite trintuvu iki vientisos masės.

Tešlą supilkite į bandelių formą, pirštais išlyginkite formos viršų ir padėkite į šaldiklį dar 10 minučių.

Supilkite grietinėlę į formeles. Kepame iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.

Papuoškite cukraus pudra, skanaus!

190

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Kaip patikrinti sviesto natūralumą šiltame vandenyje
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.