Ingredientai:
miltai – 160 g;
kakava – 2 šaukštai;
kefyras – 250 ml.
cukrus – 200 g;
kiaušiniai – 2 vnt;
soda – 1 šaukštelis;
Kremui :
grietinė arba grietinėlė – 400 ml;
cukraus pudra – 100 g;
vanilės pagal skonį.
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės.
Tada įpilkite kefyro, sodos, užgesintos actu arba citrinos sultimis.
Į pagrindą suberkite persijotus miltus ir kakavą ir išplakite tešlą.
Trečdalį tešlos supilkite į skardą, išklotą pergamentu. Taip ruoškite 3 pyragus 180 C temperatūroje 10 – 15 minučių.
Kremui išplakti atšaldytą grietinėlę arba grietinę, tada dalimis suberti cukraus pudrą ir išplakti iki purios masės .
Patepkite pyragus kremu ir surinkite tortą.
Torto viršų ir šonus taip pat patepame kremu.
Tortą papuoškite šokoladiniu glajumi.
Palikite pyragą šaldytuve apie 4-6 valandas.