Ingredientai:
miltai – 500 gramų
cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
sausos mielės – 1 šaukštelis. su viršumi
druska – 1/3 šaukštelio.
augalinis aliejus – 2-3 šaukštai.
bulvių sultinys – 200-250 ml
Paruošimas:
Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.
Supilkite šiltą bulvių sultinį ir užminkykite minkštą tešlą.
Tada įpilkite augalinio aliejaus ir vėl gerai išmaišykite.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai, kad pakiltų. Per tą laiką porą kartų minkykite tešlą.
Paruoštą tešlą padalinkite į gabalus.
Įdarui naudojame bulvių košę su krapais .
Formuojame nedidelius pyragėlius, apverčiame siūle žemyn ir kočėlu iškočiojame iki 0,5 cm storio.
Pyragėlius apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Gatavus pyragus sudėkite ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Gero apetito!