Paprastas ir prieinamas patiekalas, kurio mane išmokė mama.
Ingredientai:
Blynams:
- Kefyras – 500 ml
- Soda – 1 šaukštelis. l.
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Miltai – 350 g
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Druska – 1/2 šaukštelio.
- verdantis vanduo – 500 ml
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.
Įdarui:
- Bulvės – 0,5 kg
- Kepti svogūnai – 2 vnt.
- Druska – pagal skonį
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite kefyrą ir sodą. Įmuškite kiaušinius, tada suberkite miltus, cukrų ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite verdančiu vandeniu ir aliejumi, vėl išmaišykite. Blynus apkepkite įkaitintoje keptuvėje, lengvai pateptoje aliejumi.

Bulves išvirkite, kol suminkštės, sutrinkite į tyrę. Suberkite pakepintus svogūnus ir pagal skonį pasūdykite, išmaišykite.

Ant kiekvieno blyno krašto dėkite po truputį įdaro ir susukite.

Patiekite karštą ir mėgaukitės skoniu!