Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jautienos kepsnys su svogūnų padažu: puikūs rezultatai net sumažinus biudžetą

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Jis džiugins savo sultingumu ir švelnumu, o ypatingas svogūnų padažas suteiks skonio gilumo.

Ingredientai:

  • Jautiena (viršutinė apvali arba bet koks turimas gabalas) – apie 1,8 kg
  • Druska – 1,5 šaukštai. l.
  • Česnako milteliai – 1 šaukštelis.
  • Svogūnų milteliai – 1 šaukštelis.
  • Juodieji pipirai – 1 šaukštelis.
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
  • Baltasis svogūnas – 1 didelis svogūnas
  • Kvietiniai miltai – 3 šaukštai. l.
  • Sausas baltas vynas – 1/2 puodelio
  • Jautienos sultinys (geriausia naminis) – 2,5 stiklinės
  • Vusterio padažas – 1 valgomasis šaukštas. l.
  • Rozmarinas – 1 šakelė

Paruošimas:

  1. Išimkite mėsą iš šaldytuvo 90 minučių prieš kepimą, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros. Įtrinkite druskos, česnako ir svogūnų miltelių bei juodųjų pipirų mišiniu.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, nusausinkite mėsą popieriniu rankšluosčiu ir apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite mėsą į lėkštę.
  3. Svogūną supjaustykite žiedais, dėkite į tą pačią keptuvę, pagardinkite druska, pipirais ir pakepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
  4. Mėsą dėkite ant svogūno (riebaląja puse į viršų), į centrą įstatykite maisto termometrą ir pašaukite į orkaitę. Skrudinkite iki 52°C vidaus temperatūros (vidutiniškai retai), 57°C (vidutiniškai retai) arba 63°C (vidutiniškai retai). Tai užtruks maždaug 40–60 minučių. Iškepusią mėsą uždenkite folija ir palikite pailsėti.
  5. Grąžinkite keptuvę su svogūnais ant viryklės ant vidutinės ugnies, suberkite miltus ir kepkite, kol išnyks balti dėmeliai, maždaug 1–2 minutes. Supilkite vyną, padidinkite ugnį ir virkite minutę, kol alkoholis išgaruos.
  6. Supilkite sultinį, Vusterio ir rozmarino šakelę, švelniai užvirkite ir 5 minutes sumažinkite padažą, kol jis šiek tiek sutirštės. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Jautienos kepsnį supjaustykite iki grūdelių ir patiekite su svogūnų padažu.
Taip pat skaitykite:  Šis obuolių pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Geriausia patiekti su bulvių koše arba skrudintomis daržovėmis, kad vakarienė būtų visavertė ir soti.

165

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.