Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Į torto formą įdėkite 6 butelius ir būsite nustebinti rezultatais

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Turint šiek tiek kūrybiškumo, lengva nustebinti net profesionalius konditerius. Gražus ir neįprastas vaisių pyragas be kepimo gali būti pagamintas naudojant turimas medžiagas. Švelnus, tiesiog tirpstantis burnoje, gali sukelti pojūtį. Taip pat pažymėtina, kad „degalų papildymui“ galite naudoti įvairius vaisius ir uogas. Tai leidžia ištisus metus ruošti prabangų desertą, visą laiką mėgaujantis skonio turtingumu ir nepriekaištinga išvaizda. Nusprendus pamaloninti šeimą ar nustebinti svečius, verta pagalvoti, kad tokiam tortui sustingti prireiks mažiausiai 3 valandų.

Ingredientai:

  • avižiniai sausainiai – 300 g
  • sviestas – 140 g
  • pienas – 750 ml
  • cukrus – 120 g
  • kiaušinių tryniai – 6 vnt.
  • vanilė – 1 ankštis
  • krakmolas – 10 g
  • želatina – 10 lakštų (apie 5 arbatinius šaukštelius)
  • aviečių – 1-2 saujos
  • kiviai – 3-4 vnt.
  • mangai – 1 vnt.
  • kelių mėtų lapelių

Inventorius:

  • maži plastikiniai buteliai – 6 vnt.
  • torto forma su nuimamais šonais
  • sąvaržėlę arba vielos gabalą.

Avižinius sausainius paverskite trupiniais, supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Gautu pagrindu tolygiai paskirstykite torto formos dugną. Sumaišykite cukrų su tryniais, pienu ir krakmolu, viską gerai išmaišykite ir dėkite ant ugnies, užvirinkite ir nuolat maišydami toliau virkite dar 1-2 minutes, kol sutirštės. Išjunkite, supilkite želatiną ir maišykite, kol želatina visiškai ištirps. Atidėkite į šalį ir atvėsinkite. Nupjauname butelių dugną ir, jei reikia, apipjaustome pjovimo vietą. Apytikslis gautų dubenėlių aukštis yra 5 cm. Šiame etape kiekviename dubenyje galite padaryti nedidelę skylutę, naudodami įkaitintą sulenktą sąvaržėlę. Tai labai palengvins jūsų darbą ateityje.

Į torto formos dugną supilkite pudingo mišinį, tiek, kad apsemtų sausainius. Tada į formos vidų dedame plastikinius dubenėlius aukštyn kojomis ir supilame likusį pudingo mišinį. Formą dėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms ar net nakčiai. Į dubenėliuose padarytas skylutes įkišame sąvaržėlę ir atsargiai jas po vieną ištraukiame.

Taip pat skaitykite:  Mėgstamiausias desertas, kuris akimirksniu buvo nulaižytas nuo lėkštės! Aš gaminu per minutes

Dabar tuščią vietą reikia užpildyti vaisių ir uogų tyrele Figūruotas duobutes užpildome vaisių mase beveik iki viršaus. Ant tyrės dėkite vaisių ir uogų gabaliukus. Mūsų atveju tai mangai, kiviai ir avietės Nėra prasmės ilgiau laukti. Desertas paruoštas, jį galima supjaustyti gabalėliais ir patiekti

226

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.