Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Receptas iš Nicos: Trapios tešlos pyragas su šviesia rūgščia vyšnia

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

INGREDIENTAI :
● sviestas – 200 g;
● kiaušinis — 1 vnt.
● cukrus – 0,5 stiklinės
● kvietiniai miltai – 2 stiklinės
● grietinė — 1 a.š. l.
● kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
● krakmolas – 2 v.š. l.
● šviežios vyšnios – 600 g
● cukraus pudra – 2 v.š. l.

GAMYBA :
Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite cukrų. Išmaišykite, sudėkite kiaušinį, grietinę ir minkštą sviestą. Minkykite minkštą tešlą. Nuimkite trečdalį tešlos ir suvyniokite į plėvelę, padėkite į šaldiklį 30 minučių ar ilgiau.

Paruoškite formą: manoji yra 24 cm formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir išklokite likusią tešlą, suformuodami apie 2 cm aukščio šonus. Iš vyšnių išimkite sėklas ir nupilkite visas susidariusias sultis.

Vyšnias pabarstykite krakmolu ir supilkite į formą ant tešlos. Tolygiai paskirstykite ant dugno.

Išimkite rezervuotą tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite ant vyšnių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite vyšnių trapios tešlos pyragą 45 minutes. Viršus turi apskrusti.

Pyragas turi būti visiškai atvėsintas ir apibarstytas cukraus pudra. Vyšnių trapios tešlos pyragas, paruoštas pagal šį receptą, bus vertas namų arbatos vakarėlio papuošimas.

190

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Subtilios ir išskirtinės salotos "Ledi kaprizas" - tikriems gurmanams!
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.