Vaikystės prisiminimai dažnai persipina su švelnumu ir gardžiais patiekalais. Vienas iš tokių, kuris daugeliui kelia nerimą, yra omletas, kuris buvo patiekiamas darželiuose ir pionierių stovyklose SSRS. Erdvus, švelnus ir tarsi tirpstantis ant liežuvio paliko nepamirštamą įspūdį. Bet kaip paruošti šį patiekalą, kad jis tiksliai atkartotų tą patį skonį?
Žingsnis po žingsnio „omleto iš SSRS“ receptas
1 žingsnis: Ingredientų paruošimas
Norėdami sukurti šį nuostabų omletą, jums reikės:
- 6 kiaušinių;
- 300 ml pieno;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (nebūtina);
- 15 g sviesto keptuvės patepimui.
2 veiksmas: mišinio paruošimas
Nuplaukite kiaušinius ir sulaužykite juos į gilų dubenį. Leiskite pienui šiek tiek sušilti. Kiaušinius išplakite šakute iki vientisos masės. Įpilkite vėsaus pieno ir druskos. Jei norite, įberkite maltų pipirų. Neplakite mišinio per stipriai, kad nesusidarytų putų.
3 veiksmas: keptuvės paruošimas ir kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu – tai suteiks patiekalui nepakartojamo aromato ir skonio. Supilkite mišinį į formą ir pašaukite į orkaitę 20-25 min.
4 veiksmas: pateikimas
Gatavą omletą galima supjaustyti porcijomis kvadratėliais, kaip tai buvo daroma vaikų įstaigose. Jei norite, pabarstykite žolelėmis ir patiekite.
Paslaptys ir savybės
Omleto gaminimo paslaptys:
- Omletą reikia kepti orkaitėje ir neišimti iš ten iki patiekimo.
- Supjaustykite sausu peiliu ir atsargiai padėkite ant šilto indo, kad išlaikytumėte formą ir tekstūrą.
Omletas ne tik skanus, bet ir sveikas:
- Šis baltyminis patiekalas dažnai įtraukiamas į įvairias dietas, nes skatina medžiagų apykaitą, jame yra vitaminų, gerinančių odos būklę.
Vadovaudamiesi šiuo paprastu receptu ir stebėdami tam tikras paruošimo subtilybes, galėsite mėgautis šio unikalaus omleto skoniu. Paruošę šį paprastą ir skanų receptą, liks maloni vaikystės ir praeities skonių nostalgija.