Parduotuvėse parduodamos dešros vis dažniau gaminamos su per dideliu kiekiu skonio stipriklių ir su mažiau mėsos. Pirkti jų nėra prasmės: paprasčiau ir pigiau tikrą virtą-rūkytą dešrą namuose pasigaminti vos per 3 valandas. Dešra pasirodys visiškai natūrali, ir net pradedantysis gali susidoroti su žingsnis po žingsnio receptu.

Sudėtis: 1 kilogramas jautienos, pusė kilogramo kiaulienos, 12 gramų nitratinės druskos, tiek pat valgomosios druskos, 1,7 gramo juodųjų pipirų, 1,7 gramo muskato riešuto (tinka ir kardamonas), 7 gramai šviežio česnako, 500 mililitrų pieno.
Visą mėsą supjaustykite mažais gabalėliais mėsmale, lygiu sluoksniu sudėkite į kepimo skardą ir 30 minučių užšaldykite. Taip pat būtinai atvėsiname pieną. Dabar sumalkite mėsą ant smulkiausių grotelių, suberkite visus prieskonius ir druską, supilkite pieną, gerai išmaišykite

Visuose gaminimo etapuose rekomenduojame naudoti termometrą maltos mėsos temperatūra neturi viršyti 12 laipsnių Celsijaus. Išminkytą faršą perkeliame į blenderį ir sutriname į pastos tipo emulsiją ir užpildome lukštą.

Pereikime prie terminio apdorojimo. Pirmiausia įdėkite ruošinį į iki 40 laipsnių įkaitintą orkaitę, įjunkite konvekciją. Laukiame, kol kepalo centre termometras parodys 15 laipsnių. Dabar supilkite verdantį vandenį į padėklą orkaitės apačioje. Pakelkite temperatūrą iki 85 laipsnių, virkite ruošinį su garais, kol temperatūra kepalo centre pasieks 70 laipsnių.

Po to kepalą 25 minutes atvėsinkite lediniame vandenyje. Virta dešra jau paruošta, belieka ją rūkyti karštais dūmais 90 laipsnių temperatūroje tik 15 minučių, šis žingsnis yra neprivalomas .
