Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tikro fetos sūrio gaminimas namuose iš kefyro

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!

Ingredientai:

Kefyras (2,5%) – 1,7-2 l
Druska – 2 šaukštai.

Išeiga: 260 g sūrio

Paruošimas:

Į keptuvę supilkite kefyrą, pasūdykite ir išmaišykite.

Padėkite ant vidutinės ugnies.

Maišykite, kol pasirodys išrūgos, tada nedelsdami nukelkite nuo ugnies.

Kefyro-varškės masę kiaurasamčiu perpilkite į dviguba marle išklotą kiaurasamtį.

Leiskite skysčiui nutekėti ir atvėsusią masę uždenkite marle .

Dedame nedidelį įkrovą ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

Gero apetito!

149

Patiko straipsnis? Pasidalink juo su kitais!
Taip pat skaitykite:  Rytais gerkite šį gėrimą: riebalai tirps savaime
Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.